- اصفهان یکی از 5 شهر برتر گردشگری ایران است.
- می توان از جاذبه های گردشگری بی نظیری مانند میدان نقشجهان، مسجد شیخ لطفالله، کاخ چهلستون، بازار اصفهان، کلیسای وانک، مسجد جامع اصفهان، منارجنبان و … در این شهر دیدن کرد.
- برخی از مهمترین و زیباترین پل های ایران مانند سیوسه پل و پل خواجو در این شهر قرار گرفته اند.
- به غیر از جاذبه های مشهور تاریخی، دیدنیهای جذابی مانند موزه موسیقی، آکواریوم اصفهان، محله ارمنیها، خیابان چهارباغ، مجموعه تفریحی کوه صفه، مجموعه تفریحی پارک جنگلی ناژوان و … گشت و گذار در این شهر را دلچسبتر می کنند.
- با سفر به اصفهان می توانید با گشت در بافت تاریخی و جاذبه های مشهور شهر، به یکی از مهمترین دوره های تاریخ ایران، دوره صفوی سفری بهیادماندنی داشته باشید.
- سفر به اصفهان، سفر به پایتخت صنایعدستی ایران محسوب می شود. با انتخاب نقشجهان به عنوان مقصد سفر می توانید با این بخش از فرهنگ ایران نیز آشنا شوید.
اطلاعات کلی شهر اصفهان
بهتر است پیش از اینکه راهی اصفهان شویم اطلاعات مختصری در مورد جنبه های مختلف زندگی در این شهر به دست آوریم و با دید بازتر و اطلاعات جامعتری به این شهر سفر کنیم.
جمعیت: جمعیت اصفهان طبق آمار رسمی کشور در سال 1395، 2243249 تن است.
زبان: مردم اصفهان به زبان فارسی و لهجه اصفهانی سخن می گویند. در لهجه اصفهانی تفاوت هایی در آوا، واژگان، آهنگ ادای جمله ها و گاه ساختار نسبت به زبان فارسی دیده می شود. از ویژگی جالب توجه لهجه اصفهانی اضافه کردن حرفِ س به جای است به آخر واژگان است. در کنار لهجه اصفهانی تکلم به گویش کلیمیان اصفهان و ارامنه و همچنین لری (به زبان لرهای ایل بختیاری) نیز کاربرد دارد.
دین و مذهب: اکثریت مردم اصفهان پیرو دین اسلام و مذهب تشیع هستند؛ اما ارامنه، یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان و سایر اقلیت های مذهبی نیز در شهر ساکن هستند.
اقتصاد: شهر اصفهان به دلیل جاذبه های بسیاری که در خود جای داده است قطب گردشگری کشور ایران محسوب می شود. همچنین بخشی از اقتصاد این شهر تحت تاثیر کشاورزی و دامپروری رایج در اطراف آن قرار می گیرد. پرورش زنبور عسل و ماهی از مشاغل رایج در اصفهان است. صنایع نیز نقش مهمی در اقتصاد اصفهان ایفا می کنند و عبارتند از: كارخانه ذوبآهن، صنایع فولاد مباركه اصفهان، كارخانه پلیاكریل اصفهان، صنایع نظامی، کارخانه های سرامیک و کاشی سازی، صنایع مواد غذایی و فرآوردههای پلاستیكی و كارخانههای بافندگی و ریسندگی.
در کنار صنایع، معادن نیز تاثیر شگرفی بر اقتصاد شهر دارند معادنی که از میان آنها می توان به معدن سنگ، طلا و سرب اشاره کرد. رونق گردشگری در این شهر باعث شده است که صنایع دستی نیز جایگاه خود را بیایند و خاتم کاری، میناکاری، قالی بافی، سکمه دوزی، قلمکاری، مینیاتورسازی، نقاشی و تذهیب، کاشی و سرامیک، نقرهسازی و ملیلهسازی نیز منبع درآمدی برای ساکنان اصفهان هستند.
شهر های خواهرخوانده: شیان-چین، کوالالامپور-مالزی، فلورانس-ایتالیا، سنت پترزبورگ-روسیه، یاش-رومانی، بارسلون-اسپانیا، ایروان-ارمنستان، کویت شهر-کویت، فرایبورگ-آلمان، هاوانا-کوبا، لاهور-پاکستان، داکار-سنگال، بعلبک-لبنان، نیشابور و یزد و تبریز-ایران، حیدرآباد-هند، توکیو-ژاپن، اوسان-کره جنوبی.